Neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem 6. septembrī pozitīvā noskaņā, skanīgas mūzikas un deju pavadībā aizvadījām šī gada lielākos Latvijas Universitātes svētkus "Aristotelis'20".

 

Ierodoties fakultāšu pārstāvjiem, studentiem, pasniedzējiem, dekāniem, Latvijas Universitātes vadībai un citiem viesiem, 6. septembrī ap plkst. 16.00 LU Pūtēju Orķestra  un kora "Juventus" pavadībā ieskandinājām svētku svinīgās daļas sākumu. Pirmkursnieku vārdā pasākuma dalībniekus uzrunāja Andris Gailis:

 

"Strādāsim čakli un pēc labākās sirdsapziņas, bet atcerēsimies, ka neviens nav pati pilnība. Tieši otrādi, pratīsim atzīt savas kļūdas un trūkumus, lai spētu sevi pilnveidot."

 

Tāpat piedzīvojām universitātes pārstāvju un "Aristoteļa" runas, kā arī Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita studentu apsveikumu, kas raisīja svētku sajūtu un noteikti iedvesmoja jaunā mācību gada sākumam.

 

Sākoties vakara daļai pieredzējām ilgi gaidīto mūziķu priekšnesumus, kurus izbaudījām ar lielu prieku, griezdamies dejās pat lietū. Hadrons’20 uzvarētāji - grupa "Effekts" ar "REKTORU" un "VEKTORU" iesildīja vakaru ar lekciju par mīlestību, kam sekoja unikāls priekšnesums no viena no enerģiskākajiem un pamanāmākajiem Latvijas hiphopa skatuves pārstāvjiem rolanda če un xantikvariāta. Vakaru ar neaizmirstamu priekšnesumu noslēdza leģendārā latviešu grupa Pērkons.

 

FOTO

Bildes no pasākuma oficiālās un vakara daļas pieejamas šeit, par kurām paldies sakām fotogrāfam Oskaram Valtebergam!

Bildes no fotostūra un no daļas pasākuma pieejamas šeit un par tām pateicamies fotogrāfam Oskaram Kupicam!

   

Pateicamies sadarbības partneriem: "Ride"; "Tallinas Pagalms"; "Ansamblis"; "Rīgas Motormuzejs"; "River Cruises"; "Ukiyo"; "Sigulda Adventures".

Tāpat sakām lielu paldies visiem, kas palīdzēja pasākuma tapšanā un visiem, kas apmeklēja "Aristotelis'2020" un novēlam veiksmīgu šo akadēmisko gadu!

Dalīties