Latvijas Universitātes Studentu padome aicina Tevi, vecāko kursu student, iedrošināt un informēt pirmkursniekus, lai viņi spētu pārliecināti spert pirmos soļus studentu gaitās!

Lai gan pārmaiņas mēdz būt aizraujošas un interesantas, tās nekad nav vieglas. Uzsākot studijas augstskolā rodas neskaitāmi daudz jautājumu un neskaidrību gan par studiju procesiem un pasniedzējiem, gan par sociālo un kultūras dzīvi. Kļūstot par mentoru Tu spētu palīdzēt vienam vai vairākiem (pēc paša izvēles) pirmkursniekiem iejusties jaunajā studenta dzīvē un veiksmīgāk uzsākt ceļu uz akadēmiskās izglītības iegūšanu.

LU Studentu padomes un LU Studentu servisa izveidotās Mentoru programmas mērķis ir veicināt jauno studentu iekļaušanos akadēmiskajā vidē un studenta gaitās.

Tavs, kā mentora galvenais uzdevums ir uzturēt neformālu komunikāciju ar jauno studentu, palīdzēt orientēties studiju ikdienas jautājumos un palīdzēt neapjukt problēmsituācijās visa studiju gada laikā. Iepazīstini un parādi pirmkursniekam svarīgākās lietas universitātes dzīvē - fakultātes telpas, studiju organizāciju, galvenos noteikumus, LUIS un e-studijas un pašpārvalžu sistēmu. Kā arī pats galvenais - iepazīstini jauno studentu ar aizraujošo vidi, kurā viņš nonācis.

Mentoriem ar saviem pirmkursniekiem paredzēts iepazīties jau pirmajās studiju dienās.

 Mentora statuss tev garantēs iespēju:

  • apgūt mentora prasmes, palīdzot līdz pat pieciem pirmkursniekiem iesaistīties universitātes dzīvē;
  • stiprināt savu sociālo loku, attīstot saites ar citu kursu studentiem;
  • iesaistīties un ievilkt līdzi jaunos studentus LU dzīvē;
  • nodrošināt, ka vairāk cilvēku izmanto universitātes atbalsta pasākumus;
  • palīdzēt jaunpienācējiem plānot savu karjeru un studijas
  • spēcināt arī savas laika plānošanas prasmes;
  • Iespēja attīstīt sevi īpaši mentoriem paredzētos pasākumos.

Papildus iepriekš minētajam, mentoriem arī ir iespēja:

  • Apgūt  jebkuru LU studiju kursu līdz 4KP apmērā klausītāja statusā (par labi pildītiem mentora pienākumiem pirmajā semestrī)!

Lai kļūtu par mentoru, kādam no pirmā kursa studentiem, aicinām aizpildīt anketu mentors.lu.lv līdz 17. jūlijam.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā raksti uz renate.kozule@lusp.lv

 

Dalīties