Tuvojoties gada izskaņai, darba cēliens noslēdzas arī kārtējā gada Latvijas Universitātes Studentu padomes (LU SP) sasaukumam. Līdz 2. decembrim LU studenti ir aicināti pieteikt savu kandidatūru LU SP priekšsēdētāja amatam, lai organizētu padomes darbu 2017. gada sasaukumā.

Šī gada LU SP sasaukumu sekmīgi vadījusi LU Ekonomikas un vadības fakultātes studente Santa Zarāne, kura nu aicina aktīvos un spējīgos Universitātes jauniešus nākt un darboties Studentu padomē un no Fakultāšu studentu pašpārvaldēm izvirzītos studentu pārstāvjus LU SP kandidēt uz valdes amatiem. Lai kandidētu uz priekšsēdētāja amatu, līdz 2. decembra plkst. 17.00 LU SP birojā (Raiņa bulv. 19 – 144. telpa) un elektroniski uz santa.zarane@lusp.lv jāiesniedz sava dzīves gājuma apraksts (CV), kā arī parakstīta pieteikuma vēstule, apstiprinot savu kandidatūru un darbības plāns.

Kandidātu uzrunas, kā arī vēlēšanas noritēs š.g. 10. decembrī plkst. 11.00 LU Senāta zālē, kur pirmoreiz uz sēdi sanāks nākamā gada LU SP biedru kopsapulces sastāvs.

10. decembra LU SP Kopsapulces darba kārtība:
  1. iesniegumi;
  2. Mandātu apstiprināšana;
  3. DK apstiprināšana;
  4. Revīzijas komisijas ziņojums;
  5. Valdes atskaite par 2016. gadu;
  6. Vēlēšanu komisijas atskaite par FSP 2016. gada vēlēšanām;
  7. Balsu skaitīšanas komisijas izveide;
  8. LU SP Valdes vēlēšanas:
    1. LU SP Valdes locekļu vēlēšanas;
    2. LU SP Valdes priekšsēdētāja vēlēšanas un Valdes modeļa apstirpināšana;
    3. LU SP Priekšsēdētāja biedra vēlēšanas;
    4. LU SP Virzienu vadītāju vēlēšanas.
Pirms 10. decembra LU SP Kopsapulces plānojam rīkot priekšsēdētāja amata kandidātu debates, kas norisināsies 8. decembrī plkst. 18.30 (vieta vēl tiks precizēta). LU Studentu padome ir studējošo pašpārvalde, kurā apvienotas visu 13 Latvijas Universitātes fakultāšu studējošo pašpārvaldes. LU SP pārstāv Latvijas Universitātes studentu tiesības un intereses Universitāte un ārpus tās akadēmiskos, sociālos un kultūras jautājumos.

Dalīties