Šis gaidītais konkurss ir unikāla iespēja studējošajiem realizēt savas ieceres un piedalīties sabiedrības dzīves veidošanā, īstenojot inovatīvas un sabiedrībai, jo īpaši studentiem, noderīgas idejas.  

Latvijas Universitātes Studentu Padome (LU SP) ar prieku paziņo par 2024. gada Projektu konkursu ar pieteikšanās periodu no janvāra līdz septembrim. Šī gada konkursa provizoriskais budžets ir 16 500 eiro, kas tiks sadalīts starp dažādām projektu kategorijām, piedāvājot studējošajiem iespēju realizēt dažādus radošus un inovatīvus projektus.

LU SP Projektu konkursa finansējums tiks sadalīts šādi:

  • Zinātniskie Projekti: 7 500 eiro
  • Akadēmiskie un FSP Projekti: 7 000 eiro
  • Sociālie Projekti: 500 eiro
  • Kultūras un Sporta Projekti: 1 500 eiro

Vēršam uzmanību uz to, ka pašlaik 2024. gada Projektu konkursam pieejamais finansējums ir 16 500 eiro. Tomēr, kad tiks pieņemts Latvijas Universitātes faktiskais budžets, finansējuma apjoms tiks palielināts. Tas nozīmē, ka studējošie var gaidīt papildu iespējas un līdzekļus savu projektu veiksmīgai realizācijai.

Sīkāka informācija par konkursa noteikumiem un pieteikšanās procesu ir pieejama šeit

Atskats aizgājušajā gadā

Ar 2023. gada decembri ir noslēdzies LU SP rīkotais Projektu konkurss. Kopā 13 projektiem tika piešķirts finansējums 52 084,43 eiro apmērā.

Kā ierasts, arī 2023. gadā atbalstītie projekti bija saistīti gan ar akadēmiskās un zinātnes jomu, gan sociālo, gan arī sporta un kultūras jomu.

Visvairāk apstiprināto projektu pērn bija akadēmiskajā un zinātnes jomā. Jau otro gadu ar projektu konkursa finansējumu atbalstīts studentu rīkotais Raccoons jauniešu hakatons. Piešķirts finansējums arī Psihologu dienām, konferencei iGEM Latvia-Riga 2023, atbalstīta Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes komandas dalība XXX Willem C. Vis starptautiskās komerciālās šķīrējtiesas procesa izspēlē, DF LAB Lāzergriezēja ekipējuma papildināšana, Eijabakajokula ledāja biezuma mērījumi ar jaunās paaudzes ģeoradaru un pašgājēju robotu, kā arī dalības starptautiskās zinātnes konferencēs.

Projektu konkursā atbalstīti arī kultūras pasākumi. Tie bija LU jauno mūzikas grupu konkurss “Hadrons 2023” un Latvijas Universitātes jauktā kora JUVENTUS koncerts “Kopība”.

Piešķirts finansējums arī sociāliem projektiem. Pasākumam Ar mākslu pret stereotipiem jeb Dauna sindroma diena 2023. Veikta aptaujas Aptaujas Diskriminācija Latvijas augstākās izglītības iestādēs datu analīze, dāvinājums LU botāniskajam dārzam un LU dienesta viesnīcu infrastruktūras uzlabojumi.

Plašāk ar Projektu konkursa 2023 rezultātiem iespējams iepazīties šeit

 

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties rakstot uz e-pastu reinis.zonenbergs@lusp.lv

   

Dalīties