No 24. līdz 28. aprīlim Latvijas Universitātes Studentu padome vizītē Latvijas Universitātē uzņēma Agderas Universitātes studējošo organizācijas pārstāvjus, kas šobrīd ir ciešākais starptautiskais studējošo sadarbības patneris.

Sadarbība ar Agderas Universitāti veidojusies pateicoties starptautiskajam „FORTHEM” tīklam. Pagājušogad Latvijas Universitātes (LU) pārstāvji devās smelties pieredzi un idejas Norvēģijā, šogad Norvēģu delegācija viesojas Latvijā.

Kā norāda LU SP Starptautiskā virziena vadītājs Artūrs Danga: “UiA STA ir šobrīd ciešākais LU SP ārzemju sadarbības partneris. Mūsu sadarbība ir parādījusi, ka abām universitātēm un studentu padomēm ir daudz ko mācīties vienai no otras, vienlaikus arī to, ka abas puses var lepoties ar pieredzi un izcilību, ko novērtē ārzemju delegācijas”.

Šīs nedēļas laikā Agderas Universitātes pārstāvji iepazinās ar universitāti un tās darbību, kā arī pašu LU Studentu padomi (SP), papildus tiekoties ar LU Starptautisko studentu kolēģiju, LU Vadības pārstāvjiem, LU Ekopadomi un LU Akadēmiskā centra attīstības programmas pārstāvjiem. Agderas Universitātes pārstāvji gida pavadībā iepazina arī LU vēsturisko ēku Raiņa bulvārī, kā arī Akadēmisko centru Torņakalnā.

Tāpat tika organizētas dažādas ekskursijas, lai iepazītu Latvijas vēsturi, kultūru un galvaspilsētu. Studējošo delegācija devās ekskursijā pa Rīgas vecpilsētu, RSU Anatomijas muzeju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, kā arī Jūrmalu un Mežaparku u.c.

LU SP novērtē Agderas Universitātes studējošo organizāciju kā starptautisko sadarbības partneri un pozitīvi raugās turpmāk uz kopīgo sadarbību.

Dalīties