Jau 55. gadu Latvijas Universitātes Studentu padome rīko lielākos studentu svētkus “Aristotelis”, lai jaunie un esošie studenti pavadītu neaizmirstamu un piedzīvojumiem bagātu dienu pirms studiju sākuma. Jaunā studiju gada ieskandināšana notiks 5. septembrī no plkst. 18.00 līdz nākamā rīta 02.30 LU Akadēmiskajā centrā brīvā dabā ar urbāna festivāla noskaņu.

Pasākumam “Aristotelis’55” ir 2 daļas – oficiālā un vakara daļa.

  1. Oficiālajā daļā studenti ar karogiem, plakātiem un saukļiem kopā ar jauniegūtajiem un esošajiem studiju un fakultātes biedriem parādīs, cik lieli savas fakultātes patrioti viņi ir, kā arī būs iespējams dzirdēt vairākas svinīgas uzrunas un dziesmas. Oficiālā daļa paredzēta no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.30.
  2. Vakara daļā ieeja ir ar biļeti, kuru var iegādāties pasākuma mājaslapā. Vakara izskaņā studentus iepriecinās pašmāju mūziķi - Keitija Bārbale, “Baložu pilni pagalmi”, “Pirmais kurss”, Patrisha un “Dzelzs vilks”, tāpat studenti šo notikumu varēs iemūžināt foto stūrī. Vakara daļa paredzēta no plkst. 20.30 līdz plkst. 02.30.

“Aristoteļa svētki ir pirmkursnieka iniciācija. Aristoteļa svētkos topošais students kļūst par daļu no Latvijas labākās universitātes saimes. Aristoteļa svētki pārbauda pirmkursnieka gatavību studenta  dzīvei – tas nozīmē gan priecāties, gan mācīties, gan sadalīt spēkus un laiku visām iespējām un izaicinājumiem. Tiekamies Aristoteļa svētkos un no rīta – pirmajā lekcijā!” aicina Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.

Lai pasākums būtu epidemioloģiski drošs, tiks ievērots zaļais jeb drošais režīms, tādejādi pasākuma abās daļas piedalīties varēs uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Šos svētkus organizē lielā LU saime, taču uz pasākumu “Aristotelis’55” ir gaidīti arī citu augstskolu studenti un viesi.

Arī Latvijas Universitātes Studentu padomes priekšēdētājs Deniss Celuiko aicina apmeklēt Aristoteli: “Prieks, ka šogad atkal varēsim svinēt studentu dzīvi un studiju sākumu gan ar sen neredzētiem draugiem, gan iegūt jaunus!”

Dalīties