Svētdien, 26. aprīlī, noslēdzās Latvijas Universitātes Studentu padomes un Latvijas Universitātes Microsoft inovāciju centra sadarbībā ar Latvijas Studentu apvienību un Riga Techgirls rīkotais tiešsaistes hakatons “Uzhako augstāko”, kurā komandas attīstīja savas ar augstāko izglītību saistītas idejas. Hakatona 48 stundu laikā komandas strādāja pie savām idejām, piedalījās tiešsaistes vebināros un supervīzijās, kā arī individuāli satikās ar mentoriem, lai noslīpētu savu veikumu.. 

Katra komanda nāca klajā ar risinājumu, kā uzlabot gan topošo, gan jau esošo studentu ikdienu. Dažiem dalībniekiem, pēc pašu teiktā, hakatons palīdzēja paplašināt savas idejas apvāršņus, paverot iespēju darboties ne tikai vispārējās, bet arī augstākās izglītības sektorā. Tā komanda Homestudy šajā nedēļas nogalē paralēli piedaloties hakatonā izstrādāja pirmo pieejamo prototipu savai biznesa idejai, kuras mērķis ir palīdzēt skolotājiem ikdienā labot mājasdarbus. Tāpat studenti nāca klāja ar savām idejām, kuras tika attīstītas no sākuma stadijas. Tā tapa lietotne, kuras mērķis ir palīdzēt gan topošajiem studentiem, gan esošajiem studentiem orientēties studiju dzīvē, vienkopus atrast gan visus pasākumus, gan svarīgāko informāciju par savu augstskolu. Pie labākajām idejām pieder arī projekts, kura mērķis ir radīt vidi, kura palīdzētu studentiem dalīties ar saviem studiju darbiem, kā arī meklēt atbildes uz nezināmo vai sarežģīto. 

Liels paldies visiem dalībniekiem, kuri bija gatavi pieņemt izaicinājumu un 48 stundu laikā izstrādāt savu unikālo ideju. Cerams, ka darbs pie tām neapstāsies, bet gan turpināsies ar jaunu sparu. Tāpat izsakām pateicību visiem izcilajiem mentoriem, kuri atrada laiku, lai dalītos pieredzē, iedvesmotu un palīdzētu dalībniekiem tikt galā ar šķēršļiem un izaicinājumiem. Paldies arī Car Guru par atbalstu hakatona dalībniekiem. 

Tāpat vēlamies izteikt pateicību pasākuma žūrijai un visiem, kas dalījās ar savu viedokli fināla supervīzijā, paldies, ka bijāt daļa no pasākuma. Vislielākais paldies pasākuma sadarbības partneriem - Riga Techgirls, Latvijas Studentu apvienībai un LU Microsoft inovāciju centram par ticību un atblastu lieliskām idejām. 

Dalīties